A legkedvezőbb jegyet keresed?

Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park


1. Mikor alapították az Absheron Nemzeti Parkot?
Az Absheron Nemzeti Parkot 2005-ben alapították.

2. Mi a Nemzeti Park területe?
Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park területe 783 négyzetkilométer.

3. Milyen állatokat és növényeket találhatunk a Nemzeti Park területén?
A Nemzeti Park gazdag élővilágot kínál, mint például a teknősök, rendszertelenul költő madarak, tengeri emlősök, valamint különböző növényfajok.

4. Milyen tevékenégek vannak megengedettek a Nemzeti Parkban?
A Nemzeti Parkban gyalogtúrázás, madárlesés, piknikezés és horgászás megengedett.

5. Milyen védelmi intézkedések vannak a Nemzeti Parkban?
Az Absheron Nemzeti Park természetvédelmi terület, tehát szigorú szabályok vonatkoznak az ott élő állatokra és növényekre. Tilos a vadászat és a környezetszennyezés.

6. Hogyan lehet a Nemzeti Park területéhez eljutni?
Az Absheron Nemzeti Park könnyen megközelíthető a fővárosból, Baku-ból. Van tömegközlekedési lehetőség, vagy lehet autót bérelni.

7. Mennyibe kerül a belépő a Nemzeti Parkba?
A belépőjegy ára attól függ, hogy egyénileg vagy csoportosan látogatjuk-e meg a parkot. Általában kedvezmények vannak a gyermekek és a diákok számára.

8. Van-e idegenvezetés a Nemzeti Parkban?
Igen, lehetőség van idegenvezetővel felfedezni a Nemzeti Parkot, aki részletes információkat tud nyújtani a területről, az ott élő állatokról és növényekről.

9. Miért érdemes ellátogatni az Absheron Nemzeti Parkba?
Az Absheron Nemzeti Park lenyűgöző természeti szépségeket kínál, valamint lehetőséget ad arra, hogy megismerjük Azerbajdzsán vadregényes oldalát, és közelebbről megfigyeljük a helyi faunát és flórát.

10. Mikor van a Nemzeti Park nyitva?
Az Absheron Nemzeti Park egész évben nyitva van látogatók számára. Azonban a legideálisabb idő a látogatáshoz a tavaszi és nyári hónapok, amikor az időjárás kellemes és az élővilág is gazdagabb.


Ünnep Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park


Az Absheron Nemzeti Park Azerbajdzsán észak-nyugati részén található, mintegy 30 km-re Baku városától. Az ereklyéket látogatóknak és a természet szerelmeseinek egyaránt izgalmas helyszín, amelyet egyre több turista fedez fel.

A nemzeti park látványa hihetetlen, korábban ipari területek voltak itt, de ezeket most átalakították, és visszatért az eredeti állapotukba. A park területe több mint 78.000 hektár, nagyrészt tengerparti terület, de az öblökbe zárt tavak, mocsaras területek és sztyeppék is megtalálhatók itt.

A parkban megtalálhatók a Föld egyik legkülönlegesebb geológiai képződményei, a mud volcanoes. Ezek a magmás kúpok, ahol a láva helyett forró iszapot bocsátanak ki, és eljárásuk olyan, mint a vulkánkitörés. Sok turista ide látogat, hogy megnézze a mud volcanoes-t, és a látvány tényleg lenyűgöző.

De nem csak a geológiai képződmények miatt érdemes az Absheron Nemzeti Parkba látogatni. A híres Atesgah tűztemplom, amely már a XVII. század óta létezik, és az egyik legfontosabb zarándokhely a régióban. A tűztemplom előtti források vize, amely fürdőzésre alkalmas, természetes gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik.

A parkban számos strand is található, ideális azoknak, akik pihenni szeretnének a nap mellett. A tenger hűvös vizében fürdőzés nem ajánlott, mert gyakran van áramlás és viharos időjárás, de a Düdenli, Pirshagi, Zagulba és Mardakan strandok mégis nagyszerű lehetőséget nyújtanak a nyári hónapokban.

Az Absheron Nemzeti Parkban rengeteg állatfajta, madarak és növények élnek. Az itt élő állatok között szerepel a vörös róka, őz, vadmacska, pisztráng, magyaros kígyó, medve és számos egyéb állatfajta. Emellett a közeli tavakban élő kagylók és rákok is nagyon finomak, és az itt élőknek évezredek óta fontos élelmiszerforrást jelentenek.

Az Absheron Nemzeti Parkban igazi kikapcsolódást találhat azoknak, akik a természetet szeretik és szeretnék felfedezni Azerbajdzsán észak-nyugati részét. Gyönyörű kilátást nyújt, lenyűgöző geológiai képződményeket, érdekes látnivalókat és nagyszerű szabadidős tevékenységeket kínál. Érdemes meglátogatni, és felfedezni az itt található értékeket az egész családnak!


Repülőjegy Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park


Azerbajdzsán lenyűgöző természeti tájakkal rendelkezik, és közülük az egyik legkiemelkedőbb a Absheron Nemzeti Park. Az Azerbajdzsán fővárosa, Bakuból mindössze egy órás autóútra található ez a gyönyörű nemzeti park, így könnyedén megközelíthető.

Az Absheron Nemzeti Park egyedülálló természeti képződményekkel büszkélkedik, amelyek gazdag élővilágot vonzanak. A park területe kiterjed a szárazföldről és a tengerből álló lenyűgöző tájakra, többek között sólelőkre, sziklás partokra és homokdűnékre. Az itt található védett területek biológiai sokféleségének köszönhetően a park kiváló hely a természet szerelmeseinek és a madármegfigyelőknek.

Az Absheron Nemzeti Park látogatói élvezhetik a természet szépségét sétahajózás közben a tengerparton vagy a homokdűnéken, valamint megcsodálhatják a parkban található különleges növény- és állatfajokat. A parkban élő vadállatok között szerepelnek például a dáma száskák, a vörös rókák és a vadmacskák. Emellett a parkban található tavak és tavak gazdag halállományt vonzanak, így a horgászok is kedvükre akaszthatják ki a horgukat.

A repülőjegyek rendkívül fontosak ahhoz, hogy könnyedén eljussunk Azerbajdzsánba és meglátogassuk az Absheron Nemzeti Parkot. Több légitársaság is elérhető, amelyek járatokat kínálnak Azerbajdzsánba, beleértve a nemzetközi, valamint a belföldi járatokat is. A telekommunikációs technológia fejlődésének köszönhetően könnyedén foglalhatunk repülőjegyeket online, így előre tervezhetjük utazásunkat.

Fontos megemlíteni, hogy az Absheron Nemzeti Park látogatása előtt mindenképpen körültekintően tervezze meg utazását. Mivel a park egy védett terület, szigorú szabályok és korlátozások vonatkoznak az ide látogatókra. A látogatóknak meg kell ismerniük és betartaniuk ezeket a szabályokat, hogy megőrizzék a parkban található élővilágot és a környezetet.

Az Absheron Nemzeti Park Azerbajdzsán egyik legcsodálatosabb természeti kincse, amelyet feltétlenül érdemes felfedezni. A repülőjegyek rendkívül fontosak ahhoz, hogy meglátogassuk ezt a lenyűgöző helyet, amely a természet szerelmesei számára különleges élményt nyújt. Sokkal több mint egy egyszerű utazási lehetőség, az Absheron Nemzeti Park egy hely, ahol találkozhatunk a természettel, megtapasztalhatjuk annak szépségét és megőrzésének fontosságát.


Időjárás Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park


Az Absheron Nemzeti Park: Azerbajdzsán időjárásának különleges éjjel-nappali előrejelzése

Azerbajdzsán, a Kaukázus-hegységben fekvő egzotikus tengerparttal és gazdag kulturális örökséggel rendelkező ország, számos természeti kincset és jelentős földrajzi régiót rejt magában. Az ország északkeleti részén, a Kaszpi-tenger partján található Absheron Nemzeti Park, amely egyedülálló ökoszisztémával és változatos időjárással büszkélkedhet.

Az Absheron Nemzeti Park a régió azon részén helyezkedik el, ahol a kaszpi-tengeri éghajlat és a kontinentális éghajlat találkozik. Ez a különleges geográfiai helyzet rendkívül változatos időjárást eredményez, amely a látogatók számára érdekes és kiszámíthatatlan körülményeket jelent.

A nyárhoz hasonlóan az Absheron Nemzeti Parkban a tavasz szezonja is kiszámíthatatlan. Áprilisban és májusban az időjárás ciklikusan változik, váltogatva a napos és esős napokat. Az átlagos hőmérséklet 15 és 25 Celsius-fok között mozog, azonban az éjszakák hűvösek lehetnek. A hegyi szél gyakran fújni kezd, a tengerparton pedig a viharos szelek megjelenése sem ritka.

A nyár beköszöntével az időjárás melegebb lesz, és a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé emelkedhet. Az óceántól érkező szél enyhíti az égető hőséget és a tengerparti területeken kellemes felfrissülést nyújt. Azonban a nyár Azernon kiszámíthatatlansága a hirtelen zivatarok és esőzések miatt jelentős. Egy pillanatban napos idő lehet, majd a következő percben felhőszakadásba kerülhetünk.

Az ősz az egyik legváltozatosabb évszak a regionális időjárásban. A szeptember és november közötti időszakban általában kellemes hőmérsékletek uralkodnak, 20 és 25 Celsius-fok között. Azonban nem ritkák az erős szelek és az előforduló esőzések sem. Az őszi időszakban a Kaszpi-tenger közeledik, így a partokon gyakran kitört hullámokat és tengeri ködöt tapasztalhatunk.

A tél Azerbajdzsán északi részén szezonálisan hideg időt hoz magával. Az Absheron Nemzeti Parkban az átlagos hőmérséklet a 0 Celsius-fok körül alakul, azonban a hideg szelek miatt érzékelt hőmérséklet akár mínuszokig is csökkenhet. A téli időszakban időnként fordul elő havazás, de gyakran előfordulhatnak napfényes, de hideg napok is. A kaszpi-tengerből érkező hideg szelek pedig tovább fokozzák a hideg időjárást.

Az Absheron Nemzeti Parkot bármely évszakban érdemes felkeresni, hogy megtapasztaljuk és felfedezzük az időjárás változásainak különlegességét. A környék gazdag és változatos természeti látnivalókkal, mint például a sós tavak, homokos dűnék és ritka madárfajok. Az időjárás ingadozó mivolta hozzájárul a vidék szépségéhez és különleges légköréhez.


Szállás Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park


Azerbajdzsán Absheron Nemzeti Park egy lenyűgöző természeti terület, amely a Kaszpi-tenger partján található. Ez a nemzeti park gazdag biodiverzitásával, lenyűgöző tájaival és érdekes kulturális örökségével vonzza a látogatókat.

Absheron Nemzeti Park számos lehetőséget kínál a látogatóknak a szálláshelyek tekintetében. Vannak kempinghelyek, szállodák és vendégházak, amelyek kényelmes szállást biztosítanak az ide érkezőknek. Az Absheron Nemzeti Park területén található szállások többnyire ökoturisztikai jellegűek, így biztosítva, hogy az itt megszállók közvetlenül kapcsolatban legyenek a természettel.

Az Absheron Nemzeti Park valóban egy különleges hely a természet szerelmeseinek. A terület változatos élőhelyekkel rendelkezik, beleértve a sós mocsarakat, homokdűnéket, száraz fűves réteket és édesvízi tavakat. Ez az élőhely sokféle növény- és állatfajnak ad otthont, köztük ritka madaraknak és kétéltűeknek is. Ez a sokszínű biodiverzitás lehetővé teszi a látogatók számára, hogy gyönyörködjenek a különleges növényekben és állatokban, valamint megismerjék ezeket a fajokat.

A szállás lehetőségei kiemelkedően jól illeszkednek az Absheron Nemzeti Park környezetébe és fenntartható módon működnek. A szállodák és vendégházak általában helyben termelt élelmiszereket kínálnak, hogy a látogatók megkóstolhassák a helyi konyha ízeit. Emellett a fenntartható gyakorlatok alkalmazása és a környezeti tudatosság fókuszában áll, hogy minimalizálják a környezetre gyakorolt hatást.

Az Absheron Nemzeti Parkban számos izgalmas tevékenység várja a látogatókat. A túrák és természetjárás során felfedezhetik a park lenyűgöző tájait és a környező vidéket. Az Absheron-félszigeten található még számos történelmi és kulturális látnivaló is, amelyeket érdemes felfedezni. Ez magában foglalja a világhírű Yanar Dağı lángoló hegyét, a Szent Külvárosi Kormányzó Palotát és az UNESCO Világörökség részét képező Gobustan Nemzeti Parkot.

Az Absheron Nemzeti Park ideális hely a természet és a kultúra szerelmeseinek. Ez a terület megelégedést nyújt mind a természeti csodák, mind a történelmi és kulturális látnivalók iránt érdeklődő látogatóknak. A szállás lehetőségei sokféle igényt kielégítenek, miközben a fenntartható turizmus és a környezeti odafigyelés elveit követik.

Az Absheron Nemzeti Park meglátogatása egy felejthetetlen élményt ígér a látogatóknak. Ez a lenyűgöző terület lehetővé teszi, hogy a látogatók közvetlenül kapcsolatba kerüljenek a természettel és megismerjék Azerbajdzsán természeti és kulturális örökségét. Az itt található szálláslehetőségek kényelmesen és fenntartható módon biztosítják a látogatók számára a pihenést és feltöltődést a felfedező kirándulások után.


Největší online katalog letenek

Tízezrek elégedett ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülések kiváló árakon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása