A legkedvezőbb jegyet keresed?

Írország Newgrange

Ünnep Írország Newgrange


Írország csodálatos és varázslatos helyszínekkel rendelkezik, és az egyik legismertebb úti cél a gyönyörű Newgrange. Ez az ókori kőhajó az írországi megalitikus kor egyik legfontosabb és legérdekesebb emléke. Ha nyaralásra vágyik, és szeretné felfedezni Írország történelmét és kultúráját, akkor Newgrange az egyik olyan hely, amit nem szabad kihagynia.

Newgrange a brúna bóinne-i völgyben található, mely Írország északi részén helyezkedik el. Ez a hely a legjelentősebb ősi emlékhelyek közé tartozik Írországban, és a világörökség részeként a brúna bóinne-i neolit helyszínekkel együtt szerepel a világörökségi listán. Newgrange az egyik legősibb kőhajó, amelyet a brúna bóinne-i völgyben találtak. Az épület hatalmas, kőből épült, és kerek formájú. A belső térben találhatók különféle kőállványok, amelyek az ősi emberi hiedelmekhez és rituálékhoz kapcsolódtak.

Az egyik legérdekesebb tulajdonsága Newgrange-nek az, hogy a téli napfordulókor, december 20. és 23. között, természetes fénycsóva világítja meg a belső teret. Az épület vallási jelentősége miatt a napfordulóhoz kapcsolódott, és ez a jelenség a korai emberi civilizációk kapcsolatát a természettel és az égi testekkel mutatja. Amikor a nap kiemelkedik a horizont felett, megvilágítja a bejáratnál lévő jellegzetes követ, amelyen egy szimbolikus napkorong látható. Ez a természeti csoda csupán pár percig tart, és minden évben sokan összegyűlnek, hogy megcsodálják és megünnepeljék az ősi kőhajó és a napforduló közötti kapcsolatot.

A Newgrange környezete is lenyűgöző. A brúna bóinne-i völgy egy gyönyörű táj, tele zöldellő mezőkkel és domborzatokkal. A völgyben más ősi kőhajók is találhatók, amelyeket szintén érdemes felfedezni, például a Knowth és a Dowth. A környező területet számos sétaút és ösvény szeli át, ahol az emberek élvezhetik a friss levegőt és a lenyűgöző kilátásokat.

Amikor Írországban nyaral, ne hagyja ki Newgrange látogatását. Ez a helység elvarázsolja Önt a történelemmel, a természettel és a kultúrával való kapcsolatával. Fedezze fel az ősi kőhajót, amit az ősi emberek építettek és a napforduló csodáját, és szemlélje meg a brúna bóinne-i völgy varázslatos táját. Írország Newgrange ideális úti cél minden történelem és természet kedvelője számára.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Írország Newgrange


1. Mikor épült Newgrange Írországban?
Newgrange a kőkori időszakban épült, a 4. évezred körül, ami azt jelenti, hogy több mint 5000 éves.

2. Milyen célból építették Newgrange-ot?
Newgrange egy neolitikus temető volt, amelyet az őskori emberek építettek saját halottaik végső pihenőhelyeként. Elképzelhető, hogy a helyszínnek még más vallási vagy rítusbeli funkciói is voltak.

3. Hol található Newgrange Írországban?
Newgrange Írország északi részén, a Boyne folyó mentén, Meath megyében található. Körülbelül 50 km-re északra Dublin városától.

4. Hogy lehet eljutni Newgrange-hez tömegközlekedéssel?
A legjobb módja a tömegközlekedésnek az, ha vonatot vagy autóbuszt veszel Dublinból, majd a dokumentációban feltüntetett útvonalakat követed a helyszínre. Tájékozódhatsz a helyi turisztikai irodától is, ahol bővebb információt kapsz.

5. Mennyi időre van szükség az átlagos látogatáshoz?
Általában, egy átlagos látogatás Newgrange-hez körülbelül 1-2 órát vesz igénybe. Ez magában foglalja a túravezetés részvételét és az épület megtekintését.

6. Előre kell foglalnom jegyet Newgrange-ba?
Igen, nem lehet véletlenszerűen betérni Newgrange-be. A látogatók előzetesen foglalniuk kell a jegyeket, hogy részt vehessenek a túrán. Ezt online vagy a helyszínen található látogatóközpontban teheted meg.

7. Milyen időszakban látogatható Newgrange?
Newgrange a év nagy részében látogatható, kivéve néhány ünnepi vagy karbantartási napot. A nyitvatartási idők az évszaktól függően változhatnak, ezért érdemes előzőleg ellenőrizni az aktuális nyitvatartási időket.

8. Mit kell viselni egy látogatáskor?
Fontos, hogy kényelmes ruhát és lábbelit viselj, hiszen a helyszínen vannak kisebb séták és lépcsőzési lehetőségek. Tartsd szem előtt, hogy az épületen belül nincs fűtés vagy légkondicionálás, tehát réteges öltözködés ajánlott.

9. Mit érdemes még megnézni Newgrange mellett?
Newgrange közelében számos más fontos neolitikus és bronzkori helyszín található, például a Knowth domb, a Dowth domb és a Hill of Tara. Érdemes meglátogatni ezeket a helyszíneket a múltbeli Írország felfedezése érdekében.

10. Van-e parkolási lehetőség Newgrange-nél?
Igen, Newgrange-nél van egy parkoló, ahol autót vagy autóbuszt parkolhatsz. A parkoló használata külön díjat igényel.


Repülőjegy Írország Newgrange


A repülőjegyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az utazók körében az Írországban található Newgrange-i régészeti parkba történő utazás során. Az online foglalási rendszerek és az alacsony árú légitársaságok kihasználása által a repülőjegyek már elérhető áron vásárolhatók meg, így az utazók széles körű úti célok közül választhatnak ebben a varázslatos országban.

Az Írországban található Newgrange-i régészeti park ókori régiók és műemlékek gazdag gyűjteménye. Eredeti állapotában a park már régóta a világ csodái közé tartozik, mivel rendkívül jól megmaradtak benne a több ezer éves dolmenek, vagyis kőhalmok, amelyek az ősi lakosságok emlékeit őrzik.

Az Írországba való utazás során már egyre többen választják a repülőjegyeket, mivel az utazás így sokkal rövidebb és magasabb kényelmet biztosít. Azok, akik repülőjegyet választanak, így könnyen megfizethetik az árakat és nem kell több napot eltölteniük az autóval vagy vonattal való utazásokkal.

Az alacsony költségű légitársaságok, mint például a Ryanair és az Aer Lingus is számos járatot indítanak Írországba, így a turisták az egész év során könnyen és olcsón elérhetik a Newgrange-i régészeti parkot. A turistáknak széles választék áll rendelkezésre, amiről azoknak csak néhány kattintással kell tájékozódniuk az interneten.

A repülőjegyeket szintén előnyös áron lehet foglalni, amelyek biztosítják, hogy a turisták ismételten meglátogathassák a parkot, amint úgy döntenek. Az online lefoglalási rendszerek használatakal az utasok könnyedén megtervezhetik az utazásukat és megspórolhatják a repülőjegyekkel kapcsolatos utazási költségeket.

A repülőjegyekkel kapcsolatos vásárlási lehetőségek, az alacsony árak és a gyakori járataik miatt azonban az utazóknak szükségük lesz egy kis odafigyelésre a Newgrange-i régészeti park látogatásai során. Amikor repülőjegyet vásárolnak, érdemes gondoskodni arról, hogy az utazási anélkül legyen lefoglalva, hogy nagyobb problémákat okozna.

Összegezve, a repülőjegyek lehetőséget nyújtanak az utasok számára, hogy Írország szépséges vidékét, köztük a Newgrange-i régészeti parkot is meglátogassák. Az alacsony árak és a gyakori járataik biztosítják az utazók számára, hogy a park látogatásai utazási költségeik ne okozzanak problémát, így azok könnyedén megfizethetők lehetnek. Az interneten található online foglalási rendszerek és a lefoglalási lehetőségek lehetővé teszik az utazók számára, hogy egyszerűen megtervezhessék utazásaikat és megtapasztalják a Newgrange-i régészeti parkot, ami egy varázslatos környék, az Írországi kirándulások elmaradhatatlan célállomása.


Szállás Írország Newgrange


Írország egyik legismertebb és leglátogatottabb nevezetessége Newgrange, ami egy 5 000 éves kőkori temetkezési hely és egyben ősi szállás is. Ez az előkelő helyszín egyedülállóan gazdag történelemmel és kulturális örökséggel rendelkezik, amely elvarázsolja az ide látogatókat.

Newgrange az Ír Világörökség része, és a Brú na Bóinne nevű tájvédelmi területen található, amely Írország legfontosabb archeológiai találkozóhelye. A Newgrange egy hatalmas kőhalmazból áll, amely az őskori ember által emelt földhalmazokkal, kövekkel és néhány szertartási helyiséggel van gazdagon díszítve.

Az építmény közvetlen közelében található a Boyne folyó, amely hozzájárul a táj szépségéhez és atmoszférájához. Az ide látogatók a Newgrange-i központból induló vezetett túrákon vehetnek részt, amelyek során megismerhetik a régészeti leletet és annak történetét, valamint a környék természeti szépségeit.

A helyszín lenyűgöző tulajdonsága a téli napforduló idején történő megvilágítása. A Newgrange bejáratánál található egy központilag elhelyezett körablak, amely speciálisan tervezett úgy, hogy a nap sugarai bejussanak a belső kamrába a szóló összeépített kőkörön keresztül. Ez a jelenség különleges és elképesztő azoknak az embereknek, akik az év át bármely időszakában ellátogatnak Newgrange-be.

Szálláslehetőségek szempontjából Newgrange közelében több lehetőség is adódik. A környéken található egyéb látnivalók, például a Dowth és a Knowth dombjai, amelyek szintén részei a Brú na Bóinne Világörökségnek, továbbá a Slane vára és a vásárhelyek gazdag kínálata is szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak.

Az Írországba látogatók nagyszerű élményekkel gazdagodhatnak a Newgrange-i tartózkodás során, legyen szó akár rövid látogatásról vagy hosszabb pihenésről. A helyszín számos étteremmel, kávézóval és üzlettel rendelkezik, így a helyi ízeket és a kulturális értékeket is felfedezhetik.

Összességében, ha valaki érdeklődik az ősi történelem és az izgalmas régészeti helyszínek iránt, akkor Newgrange a tökéletes úti cél. Az időtlen szépség, a misztikus légkör és a gazdag történelmi hátterével Newgrange biztosan lenyűgözi az ide látogatót, amíg a távozás pillanatáig.


Időjárás Írország Newgrange


környékén!

Newgrange, Írország egyik legismertebb neolitikus emlékhelye, melynek építése több mint 5 ezer évre nyúlik vissza, és az UNESCO Világörökségi helyszínek közé tartozik. Az intézmény célja, hogy megmutassa a neolitikus kor térbeli szerveződésének és a fénysugárzásnak az építészeti kultúrában történő alkalmazásának különleges társadalmi és kulturális jelentőségét.

Az ír időjárás azonban gyakran kihívást jelenthet azok számára, akik ellátogatnak a Newgrange-hez. Az általános időjárás a térségben a szigetország tipikus, és változó, gyakran esős időkre lehet számítani.

A legjobb ideje a látogatásnak az Ír Bölcsek Napján, vagyis december 21-én van. Ez az időpont azért különösen fontos, mert az épület belső kialakítása lehetővé teszi, hogy a nap sugarai átszűrődjenek a bejárati ajtón és elérjék a központi sírkamra hátsó falát, ami lenyűgöző fényjátékot eredményez.

Azonban, akik ellátogatnak a Newgrange-hez, érdemes felkészülniük minden időjárási helyzetre. Az általános hőmérséklet az év során általában 5 Celsius-fok körül alakul, de lehetnek melegebb napok is. Az eső szinte minden évszakban előfordulhat, és szélsőséges időjárás is előfordulhat – például a viharos szél beterítette a hegyeket havazással.

A legjobb tipp, ha a Newgrange-hez látogat, az, hogy készüljön fel minden időjárási helyzetre és öltözzön megfelelően. Ajánlott kényelmes, réteges öltözetet viselni, és ne felejtsd el a vízálló kabátot, a sapkát és a kesztyűt sem. Amennyiben nagyobb csoporttal látogatnának, jó kiegészítő a széles körben alkalmazható esernyő.

Az időjárás miatt a Newgrange-hez nem mindig lehet könnyen hozzáférni, de ha megfelelően felkészültek, élvezhetik az Ír Bölcsek Napjának különleges csodáját, és csodálhatják e középkori kincset, amely bemutatja a neolitikus kor nagyságát és tudását.


Největší online katalog letenek

Tízezrek elégedett ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülések kiváló árakon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása