A legkedvezőbb jegyet keresed?

Izland Þingvellir (Nemzeti Park)

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland Þingvellir Nemzeti Parkjával kapcsolatban gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Így juthatok el Þingvellir Nemzeti Parkba Izlandon?
A Þingvellir Nemzeti Park Reykjavíktól keletre, kb. 40 km-re található. A legjobb módja annak, hogy eljussunk ide, ha bérelünk egy autót vagy csatlakozunk egy szervezett túrához.

2. Van parkolóhely a Nemzeti Parkban?
Igen, Þingvellir Nemzeti Parkban van számos parkolóhely. Győződjön meg róla, hogy időben érkezik, mert a parkolóhelyek korlátozottak lehetnek a főszezonban.

3. Mennyibe kerül a belépőjegy a Nemzeti Parkba?
A belépőjegy díja ingyenes a Þingvellir Nemzeti Parkba, mivel ez az egyik legfontosabb természeti látványosság Izlandon.

4. Milyen tevékenységek érhetők el a Nemzeti Parkban?
A Þingvellir Nemzeti Park tökéletes hely a gyalogláshoz és túrázáshoz a gyönyörű tájakon. Továbbá, itt lehetőség van búvárkodásra a kristálytiszta vízben és a történelmi helyszínek felfedezésére.

5. Milyen időben a legjobb meglátogatni Þingvellir Nemzeti Parkot?
A legjobb idő Þingvellir Nemzeti Park meglátogatására az izlandi nyár, júniustól augusztusig van, amikor a hőmérséklet kényelmes és a naplemente későn van.

6. Milyen fontos történelmi helyszínek találhatók a Nemzeti Parkban?
A Þingvellir Nemzeti Parknak mély történelmi és kulturális jelentősége van Izlandon. Itt található a világ első parlamentje, az Alþing, amely a 10. században alapult.

7. Mik azok a látványosságok, amelyeket nem szabad kihagyni a parkon belül?
A Nemzeti Parkban Peningagjá-szakadékot, a Silfra-szorost és a Loki-rokkant kőt is érdemes meglátogatni. Ezek mind izgalmas és gyönyörű látványosságok, amiket érdemes felfedezni.

8. Van-e lehetőség kempingezésre a Nemzeti Parkban?
Igen, a Þingvellir Nemzeti Parkban lehetőség van kempingezésre. Vannak kijelölt táborhelyek és szolgáltatások az itt tartózkodóknak.

9. Mennyi időre van szükség a park felfedezéséhez?
Az idő, amit szükséges lesz a park felfedezésére, attól függ, hogy mennyire szeretnél alaposan bebarangolni. Általában egy fél napot vagy akár egész napot érdemes erre a területre szánni.

10. Lehet-e fürdeni a Nemzeti Parkban?
Bár a Þingvellir Nemzeti Parkban nincs közvetlen vízi fürdés lehetőség, a közelben található az Þingvallavatn-tó, aminél lehetőség van fürdeni a termálfürdőkben vagy pihenni a partján.


Repülőjegy Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Ha Izlandra tervezel utazást, akkor nem hagyhatod ki Þingvellir Nemzeti Parkot. Ez a park az egyik legfontosabb látnivaló Izland szigetén, és ami még jobb, könnyen elérhető repülővel.

Számos légitársaság kínál járatokat Izland fővárosába, Reykjavíkba. Leggyakrabban a Icelandair és a WOW Air vállalatok repülnek Izlandra, de más légitársaságok is elérhetőek. A repülőjegyek ára általában változik az időtől és az évszaktól függően, így érdemes előre tervezni és időben lefoglalni a jegyedet.

Miután megérkeztél Reykjavíkba, könnyen eljuthatsz Þingvellir Nemzeti Parkhoz. A Nemzeti Park kb. 50 kilométerre található a fővárostól, és az autópálya közelében helyezkedik el, így autóbérlés ajánlott.

Az autóbérlés Izlandon könnyű és kényelmes. Számos autókölcsönző van a repülőtéren és Reykjavíkban is, ahol különböző típusú autókat bérelhetsz. Legyen szó nagyobb autóról, hogy kényelmesen elférjen az egész család, vagy terepjáróról, hogy könnyedén felfedezhesse a hegyeket és a vad természetet Þingvellir Nemzeti Parkban, biztosan találsz számodra megfelelő autót.

Ahogy elhagyod Reykjavíkot és haladsz az autópályán, lassan megjelennek a lenyűgöző tájak, amik Izlandra jellemzőek. Ahogy közeledsz Þingvellirhez, az utazás még izgalmasabbá válik, hiszen megcsodálhatod a vulkáni tájat és a kristálytiszta tavakat. A parkban gazdag a növény- és állatvilág, és ha szerencséd van, akár meg is láthatod a híres izlandi lovakat, vagy éppen a sziklákon bújó óceáni lángokat.

Þingvellir Nemzeti Parknak történelmi és kulturális jelentősége is van. A park helyet adott Þingvallavatn, Izland legnagyobb és legmélyebb tavának, valamint az Þingvallavatn-völgynek, ahol a világ első demokratikus parlamentje, a Thingvellir Alþingi található. Ez a parlament a 10. századtól a 18. századig ült össze, és fontos politikai és jogi célkitűzéseket ért el.

A parkban lehetőséged van túrázásra, horgászásra és még búvárkodásra is, mivel Izland északi részén található az Európában egyedülálló hőforrások és termálbarlangok rendszere, ami csodálatosan kiegészíti a park természeti szépségeit.

Amennyiben ellátogatsz Þingvellir Nemzeti Parkba, biztosan elragad majd a park lenyűgöző szépsége és a történelmi jelentősége. Ízleld meg a vad szépséget és az izlandi történelem egyensúlyát, miközben élvezed az utazást Izland varázslatos természetében.


Szállás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland, a Föld egyik legelképesztőbb természeti csodájával büszkélkedhet, ahol a vulkáni tevékenység és a gleccserek találkoznak. Az ország számtalan látnivalóval rendelkezik, de ha valami igazán különlegesre vágyik, akkor látogasson el Þingvellir Nemzeti Parkba. A park Izland fővárosától, Reykjavíktól mintegy 50 km-re keletre található, és az ország egyik legfontosabb történelmi és geológiai helyszíne.

A Þingvellir Nemzeti Park a világ egyik legismertebb tektonikus törésvonalában található, ahol az eurázsiai és északi-amerikai lemez találkozik. Ez a különleges helyszín biztosítja a látogatóknak a lehetőséget, hogy egyedülálló geológiai és történeti tapasztalatokat szerezzenek.

A park neve "Thing" - az izlandi parlament középkori neve - és "vellir" - síkság - összevonásából származik. A helyszín azért vált olyan jelentőséggel bíró helyszínné, mert ide történt a világ első nemzeti parlamentjének, az Alþinginek a megalapítása az 930-as években. Az Alþingi, amely Izland függetlenségét és modern történelmét meghatározó intézmény volt, itt gyűlt össze egyszer évente.

A Þingvellir Nemzeti Park a látogatókat lélegzetelállító természeti szépségeivel varázsolja el. A park területén találhatóak vulkáni kúpok, gleccserek és vízesések, amelyek a látogatók számára lenyűgöző élményt kínálnak. A park legjelentősebb jellemzője azonban a törésvonal melletti szurdok, amely a tektonikus lemezek határvonalát képezi. A szurdok nem csak lenyűgöző látványt nyújt, hanem egyben a világ legrégebbi parlamenti közgyűlési helyszíne is. Itt zajlottak az Alþingi ülései több mint 800 éven keresztül.

A parkban számos sétány és gyalogút található, amelyek segítenek a látogatóknak felfedezni a terület lenyűgöző természeti szépségeit. A parkban elhelyezett információs táblák és kiállítások lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy megismerjék az Alþingi történetét és az itt zajlott történelmi eseményeket. A park területén szálláslehetőségek is elérhetőek, amelyek lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy egy egész napot a természet közelségében tölthessenek.

A Þingvellir Nemzeti Park egy olyan hely, ahol a természeti és történelmi látnivalók egyszerre találhatóak meg. A szállás lehetőségeknek köszönhetően ez a hely a tökéletes kiindulópont lehet egy izgalmas és kalandos feltáró utazáshoz Izlandon. Ha valaki a szállásra az Þingvellir Nemzeti Parkban esik a választása, biztos lehet benne, hogy ez az élmény egy életre szóló emlék marad.


Ünnep Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland Þingvellir Nemzeti Parkja: A Természet Csodája

Az északi félteke legészaki pontján, az Atlanti-óceán közepén található, a varázslatos szigetország, Izland. Ez az ország különleges természeti szépségeiről híres, és az egyik legjelentősebb úti cél a természetbarátok és nyaralók számára. Az egyik legimpozánsabb hely, amit Izlandon felfedezhetünk, Þingvellir Nemzeti Park.

A Þingvellir az izlandi név, ami "A Parlament-i mezők" jelentésére utal, úgy is ismert, mint a világ első demokratikus parlamentjének helyszíne. Az Þingvellir Nemzeti Park, amely 2004 óta a Világörökség része, sokkal több, mint pusztán egy történelmi helyszín. A park hatalmas és lenyűgöző tájakat kínál, amelyek megtestesítik Izland természeti gazdagságát.

Az Þingvellir Nemzeti Park a platókon és a hegyek között található, amelyeket az évezredek során vulkáni tevékenység alakított ki. Az Þingvallavatn tó partján, és a park egyik fő látnivalója. A tó glaciális eredetű, és a legnagyobb természetes édesvíztó Izlandon. Gyönyörű, türkizes vízzel lágyan ringatózik, és elképesztő kilátást nyújt a környező hegyekre és a park lenyűgöző tájképeire.

A parkot hatalmas szurdokvölgyek alkotják, amelyeket tektonikai lemezek mozgása hozott létre. Itt található a tektonikus törés, ami két kontinentális lemez, az Északi-Amerikai és az Eurázsiai lemez találkozásával az egyetlen hely, ahol a tektonikai lemezmozgást a felszín alatt is megfigyelheted. Ezt a jelenséget a "Klofningur" jelöli, egy vágás a sziklák között, ahol a föld összeomlott. Az Þingvellirben különleges érzést élhetünk át, amikor lábunkkal egy kontinensről a másikra lépünk.

A parkban számos sétaút és kilátópont található, amelyeket könnyen elérhetünk. Például, a "Drekkingarhylur" vagy "Melyégedési Hely", ami egy gyönyörű tó a Víðidalsvatn tó csatornája, ahol egykor átmehettünk volna az Þingvellir piacainak egész útját. A park lenyűgöző kilátást nyújt Önnek a környező vulkánokra és a leginkább élénk látképek felett.

Az Þingvellir Nemzeti Parkban rengeteg lehetőség kínálkozik az aktív szabadidős tevékenységekre. A víz és a természet szerelmeseinek lehetőségük van horgászni, búvárkodni vagy akár kajakozni az Þingvallavatn tóban. A park területén találhatóak különféle túraútvonalak és túraútvonalak a természetben, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy felfedezze a park belsejének rejtett szépségeit.

Az Þingvellir Nemzeti Park valóban csodálatos hely ahhoz, hogy felfedezzük Izland természeti csodáit. Az itt található lenyűgöző tájak, a gazdag történelmi és kulturális jelentőség, valamint a különféle szabadidős tevékenységek lehetősége miatt mindenképpen érdemes meglátogatni ezt a különleges helyet Izlandon. Így, ha Ön az izlandi nyaralás tervezgetésén gondolkodik, ne hagyja ki ezt a gyönyörű és elbűvölő Þingvellir Nemzeti Parkot!


Időjárás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az időjárásról Izlandon Þingvellir Nemzeti Park területén

Izland, a vulkáni hegyek, gleccserek és lenyűgöző tájak hazája, híres az extrém időjárási feltételeiről. Izland időjárási viszonyai rendkívül változatosak és kiszámíthatatlanok lehetnek, különösen Þingvellir Nemzeti Park területén. Ez a gyönyörű park az ország fővárosától, Reykjavíktól mindössze 45 percre található, és a világörökség részét képezi.

Þingvellir Kárhozatok völgyében található, ahol az Európai és az Amerikai tektonikus lemezek találkoznak. Ez a geológiai csoda egyedülálló látványosságokkal, vízesésekkel és sziklás szurdokokkal büszkélkedhet, amelyeket a világ minden részéről érkező látogatók csodálattal szemlélik.

Az időjárás Þingvellirben gyakran szélsőséges lehet. Az egyik kiemelkedő jellemzője И-zlandnak az az időjárási jelenség, hogy egyetlen helyen tapasztalhatjuk mind a négy évszakot egyetlen nap alatt. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy ködös és hűvös reggelt élvezhetünk, de a nap folyamán a nap ellen is küzdhetünk. Ez az időjárási instabilitás lenyűgöző látvánnyal párosul, mivel a sötétfelhők a hegyek mögül előbújva, napfényben és esőben egyszerre utazhatnak.

Az Þingvellir Nemzeti Parkban tapasztalható hőmérséklet rendkívül változatos. Nyáron a hőmérséklet általában 10-15 fok között mozog, de a nap további órái és az időjárás előrejelzése nélkül is jelentősen változhat. Az éjszakai hőmérsékletek pedig általában lecsökkennek 5-10 fokra.

Télen az időjárás még jelentősebben befolyásolja az Þingvellir Nemzeti Parkot. Az egyik fő kihívás, amellyel a látogatóknak szembe kell nézniük, a szél. Az erős szelek a park területén jellemzőek, és a hőmérséklet mínusz 10 fok alá is süllyedhet. A kiszámíthatatlan időjárás és az intenzív hideg miatt különösen fontos, hogy a látogatók megfelelő ruházatban érkezzenek, például vastag kabátban, sapkában, sálban és kesztyűben.

Az eső és a hó is gyakran előfordul Þingvellirben, különösen ősztől tavaszig. Az Þingvallavatn tó környezetében sokszor tapasztalhatóak záporok, amelyek még jobban felerősítik a park vad és természeti szépségét. Azonban érdemes felkészülni az eső és a hó lehetőségére, amely befolyásolhatja a túrákat és a látogatást a parkban.

Összességében az Þingvellir Nemzeti Park egy csodálatos látványosság, amely okozhat némi fejtörést az időjárást illetően. Fontos, hogy bárki, aki erre a helyre érkezik, készüljön fel mindenféle időjárási körülményre. A megfelelő ruházat és az időjárásnak megfelelő felszerelés elengedhetetlen, hogy mindenki élvezhesse a park csodálatos tájait, függetlenül attól, hogy aznap milyen időjárás várja Őket.


Největší online katalog letenek

Tízezrek elégedett ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülések kiváló árakon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása