A legkedvezőbb jegyet keresed?

Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület

Repülőjegy Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


A Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület a közép-ázsiai ország tengerimalaca, és a Ramsari Egyezmény alapján a világ egyik legfontosabb vizes élőhelyeként is számon tartott terület. Az itt található táj lenyűgözően változatos, amely vonzza a természetkedvelőket és a madármegfigyelés szerelmeseit az egész világból.

Ha el szeretnénk jutni ebbe a lélegzetelállító természeti paradicsomba, a repülőjegyek beszerzése elengedhetetlen. Ma már számos lehetőségünk van erre a célra, és a Kazahsztánba történő utazás sokkal könnyebb, mint valaha.

A legtöbb utazó a fővárosba, Nur-Szultanba (korábbi nevén: Astana) érkezik. Számos légitársaság kínál repülőjegyeket Nur-Szultánba, így könnyű megtalálni a legkedvezőbb árakat és a legkényelmesebb járatokat. A városban található Nurszultan Nazarbajev Nemzetközi Repülőtér a legnagyobb és legforgalmasabb repülőtér az országban, és rendszeres járatokat indít többek között a fő európai és ázsiai városokból is.

A Nur-Szultanba történő repülés után tovább kell utaznunk Korgalzhynba, amely mintegy 2-3 órás autóútra található a fővárostól. A leggyorsabb és legkényelmesebb módja ennek az, ha bérelünk egy autót a repülőtéren, vagy kérünk egy transzfert a közvetlenül Korgalzhynba.

A Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület két fő látványossága a Tózsarok és a Korgalzhyn-tó, amelyek mindkettőnél megcsodálhatjuk a számos vándormadár tömeges jelenlétét. Az itt található tavak, tavacskák és mocsarak élettel telített élőhelyek, amelyeket sok ezer madár használ táplálkozásra, pihenésre és fészkelésre.

Az ide látogatók különösen a tavaszi és őszi időszakokban lesznek lenyűgözve, amikor számos ritka és veszélyeztetett faj gyülekezik a területen. A rózsás flamingók, a fehér gémek, a réti sastalanok, az erdei márkák és a különböző récék csak néhány példa az itt megfigyelhető fajokra.

Fontos megemlíteni, hogy a területen csak a Korgalzhyn Bioszféra Tartalékban megengedett a látogatás, és a természetvédelmi rendelkezéseket be kell tartani. Ez magában foglalja a csend megtartását, a szemetesek rendezett elhelyezését és a vadállatok megzavarása nélküli közlekedést.

A repülőjegyek beszerzése tehát az első lépés a Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület lenyűgöző tájainak felfedezéséhez. Ha szeretnénk megtapasztalni a vadregényes szépséget és ökológiai sokféleséget, amely magában foglalja a madarak sokszínűségét és a természet szépségét, akkor ezt a gyönyörű területet mindenképpen fel kell vennünk az utazási bakancslistánkra.


Ünnep Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület: A természeti paradicsom Kazahsztánban

Kazahsztán, a Közép-Ázsiában található ország, sokszínű és gazdag természeti kincsekkel büszkélkedhet. Az egyik ilyen kincs a Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület, amely a nyaralók és természetkedvelők számára valódi paradicsom. A terület jelentősége és szépsége alapján 2008-ban a Világörökség részévé vált.

A Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület Kazahsztán északi részén található, és egy hatalmas szikes víztórendszert foglal magába, amely a száraz steppe területével párosul. A terület egyedülálló élővilágáról és fontos társadalmi-kulturális jelentőségéről ismert.

Az állami természetvédelmi terület a migráló madarak egyik kedvelt megállóhelye. A több mint 300 fajból álló madárlakosság a területen több tízezres nagyságrendűre tehető. Itt találhatók a világ legnagyobb parlagi sas- és flamingókolóniái, amelyek már önmagukban is elég okot szolgáltatnak arra, hogy ellátogassunk ide. A madarak mellett Korgalzhynban több faj állatot is megfigyelhetünk, például túzokot, antilopot, vaddisznót és szürke farkast.

A terület központja, a Korgalzhyn falu, ahol hangulatos szálláshelyek és kényelmes üdülőházak várják a látogatókat. A falu a traditionális kazah életmódot tükrözi, és lehetőséget ad a turistáknak, hogy megismerjék a helyi kultúrát és életmódot.

A turisták lehetőséget kapnak arra is, hogy felfedezzék a természetvédelmi területet gyalogosan vagy kenuval. A gyaloglás lehetőséget ad a látogatóknak, hogy közelebbről megcsodálják az állatokat és madarakat, valamint élvezzék a terület varázslatos tájait. A kenuzás pedig a víztavakon keresztül vezet, ahol a látogatók megfigyelhetik a vízi madarakat és élvezhetik a csöndet és nyugalmat.

A területen néhány kilométerre található a Naurzum Bioszféra Rezervátum, amely szintén érdemes felfedezni. Ez a rezervátum sűrű erdőségeiről és szépségéről ismert, és befogad többek között medvéket, őzeket, vaddisznókat és ritka madárfajokat.

Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület valódi kincs, amely garantáltan elbűvöli a természet szerelmeseit. Az itt található egyedülálló élővilág és természeti szépségek mellett a terület a helyi kultúrával és életmóddal ismerkedhetünk meg. Fedezze fel ezt a helyet és élvezze a nyaralás egy valóban különleges és felejthetetlen élményét!


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


1. Mikor van a legjobb idő látogatni Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területet?

A legjobb idő a látogatásra az év nagy részében áprilistól októberig van.

2. Hogyan juthatok el Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területre?

Lehet bérelni autót vagy taxit Astanából, és a területre vezető út közel áll a városhoz.

3. Van-e belépőjegy a területre?

Igen, van belépőjegy. Az ár függ az időtartamtól és az látogatók számától.

4. Milyen állatok és növények élnek a területen?

A területen sokféle állat található, mint például a hattyúk, ritka madarak, antilopok, varjak és egerek, valamint a sas, rétisas, karvaly és a gyurgyalag. A területen található növények közül a tölgy, szil és a fűzfák dominálnak.

5. Mit tehetek a területen?

A területen lehet túrázni, kerékpározni, horgászni, madármegfigyelni, és vadászni. Azonban a vadászat csak az engedéllyel rendelkezőknek engedélyezett.

6. Milyen szálláslehetőségek vannak a területen?

A területen található kempinghelyek és szállodák.

7. Hogyan tarthatom tiszteletben a természetet látogatásom során?

Kérjük, tartsa tiszteletben a területet, ne szemeteljen, ne dohányozzon, és kerülje a vadállatok zavarását. Használjon újrahasznosító palackot, és ne hagyja maga után a szemétet.


Szállás Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület a Kazahsztán középső részén található, és a világ egyik legfontosabb vadon élő madárvonulási helyének számít. Ezen a területen mintegy 300 fajta madár él, köztük olyan ritka fajok, mint a sivatagi strucc, a fekete gólya és a sivatagi lúd. Emellett itt találhatóak a világ legnagyobb populációi például a kaszatkai vadló, az eurázsiai hiúz és az aranysakál közül.

Azonban a terület hírnevét nem csak a madaraknak köszönheti, hanem az itt található szálláshelyeknek is. A térségben található növények és állatok megőrzése érdekében az embereknek olyan szállásokat kellett kialakítaniuk, amelyek környezetbaráttá váltak.

Az egyik legnépszerűbb szállás a területen a Nomad Eco Camp. Ez a sátor alapú szálláshely a természetvédelmi terület közepén található, és nyújtja a lehetőséget a látogatóknak, hogy közelebb kerüljenek a természethez. A sátrakban ágy, ágynemű és párnák találhatóak, valamint hozzáférhetőek a közösségi terek is, például az étkező és a közös zuhanyzó.

A Nomad Eco Camp-ban az ételek helyi termékekből készülnek, és gyakran a kazahsztáni hagyományos ételekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Emellett a Nomad Eco Camp szervezi a madármegfigyelő túrákat a környékbeli területeken.

Egy másik szálláshely a Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területen a Royal Tulip Kenderli Resort. Ez a luxus szálloda a területen kívül található, de kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók a természetvédelmi területen történő kirándulásaik után pihenjenek egyet. A szobák hatalmasak, jól felszereltek és kényelmesek. Az ingatlan kínál számos szolgáltatást asztali tenisz, fitneszközpont, spa, szauna és szabadtéri medence is található.

A Royal Tulip Kenderli Resort étterme a helyi és nemzetközi ételeket kínálja, amelyeket az étterem által foglalkoztatott szakácsok készítenek. A szálloda lehetőséget kínál a vendégeknek, hogy részt vegyenek a terület madármegfigyelő túráin is.

Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület szálláslehetőségei egy ideális lehetőséget kínálnak azoknak, akik közelebbről szeretnék megismerni a természet szépségét és élővilágát. A szálláshelyek kiváló lehetőséget kínálnak a környék megismerésére, és az ottani életmód megismerésére. Egy látogatás biztosan felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára.


Időjárás Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület


A Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Terület az ország egyik legfontosabb vizes élőhelye, amely jelentősége miatt 2008-ban került fel a UNESCO Világörökség listájára. Ez a terület a Szemey és Keskenak folyók által övezett sztyeppék összessége, és bőséges növény- és állatvilágot tulajdonít magáénak.

Az időjárás Korgalzhynban változatos és évszakonként eltérő. Az általános klímahasználatnak megfelelően itt található a mérsékelt kontinentális éghajlat, ahol a hideg, száraz téli időszakok és a forró, száraz nyarak jellemzőek.

Télen, amely általában november és március között tart, a hőmérséklet gyakran a mínusz 20 fokot is elérheti. A hideg és száraz levegő több hónapon keresztül a régió fölött marad és a hóval eltakart tájat hozza létre. A fagy és az alacsony hőmérséklet az állatok számára is kihívásokat jelent, mivel a vízfelületeket és a takarmányforrásokat befagyasztja. Ebben az időszakban a vadon élő madarak gyakran elhagyják a területet a melegebb éghajlatú területek felé.

A tavaszi hónapok, áprilistól júniusig, a téli hideg lassan enyhül és az élet visszatér a területre. A növények virágba borulnak, a vízfelületek fokozatosan felengednek és a madarak visszatérnek a fészkelésre. Az április és a június közötti hónapokban a hőmérséklet általában 10 és 20 fok között mozog.

Nyáron, július és szeptember között, a hőmérséklet jelentősen emelkedik és elérheti a 30-40 ° C-ot. Ez az időszak általában száraz, kevés esővel, de a nagy hőmérséklet miatt a természetvédelmi terület folyói és tavai kitűnő helyszínné válnak a madarak és más állatok számára. A fák leldobzódva és bőséges zöld fűszerű talajt hoznak létre, amely számos őshonos állatot vonz.

Az őszi hónapokban, októbertől novemberig, a hőmérséklet változékony. Az erősen kontinentális hatás miatt az időjárás előrejelzése nehéz feladat. Az októberi es hónapokban az átlaghőmérséklet 10 és 20 fok között változik, míg novemberben jelentősen csökken és 0 és 10 ° C közé esik.

Az időjárás a Kazahsztán Korgalzhyn Állami Természetvédelmi Területen látványos hatással van a tájra és az itt élő állatokra. A különleges éghajlati körülmények miatt ez a terület egyedülálló élőhellyé válik, és számos ritka és veszélyeztetett fajnak ad otthont.


Největší online katalog letenek

Tízezrek elégedett ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülések kiváló árakon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása