Kultúra

Kultúra

linkteam.hu - Kultúra kategória, Minden ami kultúra...

fejhallgatók, játékok, játékos kiegészítők

 

Smart City Debrecen

Debrecen Smart City koncepciója egy olyan egyedülálló városfejlesztési projekt, melynek célja egy intelligens, innovatív, élhető, hatékony, fenntartható, egészséges, zöld és okos város megteremtése. Városvezetésünk együttműködik az üzleti és non-profit szektorral, a közműcégekkel, tanácsadókkal, a Debreceni Egyetemmel, és nemzetközi szervezetekkel, hogy innovatív és környezettudatos technológiai megoldásokat használjon operatív feladatai megoldásában és hosszú távú céljai elérésében.
Fontos számunkra, hogy a városszerte alkalmazott okos eszközök megkönnyítsék az itt élők, az ide látogatók életét. Ezzel együtt törekszünk a lakosság digitális írástudásának fejlesztésére is. A közbiztonság, a közlekedés, az egészségügy és az energetika területén is korszerűsítjük Debrecen városát. Célunk, hogy javítsuk a városi jólétet és életminőséget.

Debrecen smart city, az okos város

 

Magyar írók, Arany János

Arany János, meghatározó egyénisége volt az 1800-as éveknek, és természetesen napjainknak is. Írásai jól bemutatják azt a kórt, korokat, amelyikről írt. Ezért megérdemli azt az elismerést, amit, (talán lehet mondani), évszázadok óta tapasztalunk. Írásait, költészetét szeretjük, és bízzunk benne, hogy az utánunk következő generációi is szeretni fogják.

Arany János, Toldi, Magyar, író, írók, versek, vers, Toldi trilógia, Toldi estéje, Toldi szerelme.

 

Tomi bohóc

Gyerekeknek szóló humoros interaktív előadás, amiben a gyerekek is részt vesznek. Magamról, hivatásos előadóművész vagyok, sok szakmai díjat nyertem már, aminek egy része látható honlapomon

bűvész, bohóc

 

Balettművészet - hírek, érdekességek

Balettművészeti portálunk célja a magyar balettművészet és a klasszikus balett oktatás hazai és nemzetközi népszerűsítése, fiatal tehetségek felfedezése és oktatása, ezen kívül megismertetni a fiatalokkal a klasszikus balett művészetet, és az ehhez kapcsolódó kultúra magas szintű szellemiségét, valamint segíteni a klasszikus balett oktatás még szélesebb körű elterjedését. Honlapunkon balettelőadások leírását, balettművészek életrajzait, előadások időpontjait tesszük közzé. Ha Ön balett rajongó, érdemes gyakran látogatni az oldalunkat, mert folyamatosan frissítjük új hírekkel, érdekességekkel!

Magyar klasszikus balett rajongóknak összeállított oldal

 

MR KULT

Mr. Kult megmondja
Online kulturális magazin

Kult úr

Kzella honlapja

Vers, próza, kép. Saját ötletekből.
Hosszabb lélegzetvételű kisregény. Novella az élet apró tréfájából. Mesék, versek saját ötletből.
A gyermekek részére külön versek vannak.
Illusztrációval díszítve az írások.
Kvízek történelemről, irodalomról. Álnevek a filmes világban. Írók és műveik részletes kérdésekkel (Jókai Mór, Rejtő Jenő stb). Képeslapküldő és galéria.

Vers, próza. kép

 

Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és T

Rengeteg programmal várjuk kedves vendégeinket. Már 2011-re is kész tervekkel álltunk elő. Folytatjuk a sokrétű kultúra ápolását és továbbadását. Ökotúra útvonalunkon a vendégek megismerkedhetnek munkánkkal és elsajátíthatják azokat.

Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület

 

orszagosmusoriroda.hu

Országos Műsoriroda - műsorszervezés, programszervezés, koncertszervezés, fellépések szervezése. Teljes körű műsor és programszervezés.

Adatbázisunkban zenekarok, zenészek, session zenészek és előadóművészek, szolgáltatók szerepelnek, amelyeket Partnereinknek ajánlunk - közvetítünk ki, rendezvényeiken felkínálva a nívós műsorszámok lehetőségét, technikai szolgáltatásokat.

műsorszervezés

 

Weöres Sándor versek, művek - www.heliko

Ki ne ismerné Weöres Sándor verseit? Ha szeretné, hogy otthonában is meglegyenek Weöres Sándor versei keresse fel oldalunkat és vásárolja meg egybegyűjtött verseit tartalmazó könyveket. A felnőtteknek szóló versektől a közismert gyerekversekig: Galagonya, Száncsengő, Bóbita, Haragosi, A kutya-tár, ....

A Helikon Kiadó, Weöres Sándor verseit az Egybegyűjtött költemények háromkötetes kiadványában jelentett meg.

 

Viccek, bölcsességek, aforizmák

Blogom mely frissen indult, minden olyat megtalálsz ami a humorral és viccekkel kapcsolatos. Naponta frissül és olvashatod a jobbnál jobb vicceket és egyéb humoros történeteket. Közmondásokkal és aforizmákkal is találkozhatsz szinte naponta, és egy egy bölcs gondolat is felkeltheti az érdeklődésed. Ne habozz, hanem látogasd meg most az oldalt. Nézz videót, légy tagja a követőknek, iratkozz fel hírlevélre, vagy lájkolj facebook-on. Oszd meg másokkal is ezt a vicces és egyben bölcsességekkel tarkított oldalt. Köszi, hogy benéztél.

Viccek-aforizmák

 

Idézetek, bölcsességek

Az oldalon rengeteg bölcsesség, bölcselet, humoros aforizma, jótanácsok, idézetek, és még sok egyéb megtalálható. Egysoros vagy hosszabb közmondások több nép kultúrájából. E mellett gyorsan frissülő tartalom amellyel naponta találkozhat a kedves látogató. Minden korosztály, a család minden tagja találhat maga számára értékes és szórakoztató bölcsességet vagy idézetet. Több kategória, több művész és híres ember gondolatai találhatóak meg az oldalon.

Idézetek, bölcsességek tára

 

Idézetek

A netorian egy idézeteket gyűjtő weboldal. Megtalálhatóak itt a különböző szerelmes, szórakoztató, ünnepi stb. idézetek. Ezeken kívül találkozhatunk még közmondásokkal, nyelvtörőkkel, dalszövegekkel is.

Idézetek gyűjteménye

 

Versek

A Versek.eu oldal azok számára jött létre, akik szeretnek versolvasással és versírással foglalkozni, a folyamatosan bővülő verses gyűjteményt böngészni, véleményezni, vagy egyszerűen egy alkalomra keresnek odaillő költeményt. A versek.eu a legkülönfélébb versek gyűjteménye, mindenki megtalálja a hangulatához, stílusához vagy az alkalomhoz illő írást. A főoldalon olvasható kategóriák könnyítik a versek közötti böngészést. A témakörök a teljesség igénye nélkül felölelik a különböző lelkiállapotokat, az ünnepeket, a szerelmi, családi témaköröket, emberi kapcsolatokat, állatokkal kapcsolatos verseket és a hazával kapcsolatos verseket. Ha ennél konkrétabb keresést szeretnénk indítani, erre is van megoldás a főoldal tetején a vízszintes menüben, ahol a témák, szerzők, szavak szűrésével indíthatunk keresést. Lehetőség van saját versek beküldésére is a Vers beküldése menüpontban.

Versek gyűjteménye íróknak és olvasóknak

 

Versek

A poema.hu egy verseket gyűjtő weboldal. Megtalálhatóak itt a különböző szerelmes, érzelmes, ünnepi stb. versek kategóriákba szedve. Az oldal nagy előnye, hogy a különböző kategóriák mellett szerzők szerint is lehet csoportosítani a verseket.

Olvasson és írjon verseket!

 

Délpesti Cégtár - Művelődési Ház

Budapesti - Délpesti művelődési házak által nyújtott programok, lehetőségek ismertetése. Kerületi pozíciójuk megerősítése.

Művelődési Ház

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyam

Jobb agyféltekés rajztanfolyam 10 év felett minden korosztálynak!

Anaharta rajztanfolyam

 

Történelmi érdekességek

A blog célja, hogy érdekes, szórakoztató, ugyanakkor tanulmányos információkat osszon meg az olvasóval a történelem különböző korszakaiból. Rendszeres frissítéssel, folyamatosan ismerhetsz meg újabb tényeket, melyek szélesítik tudásodat.

Törirekordok

Kunhalmok világa

A kunhalmok Alföldünk jellegzetes, környezetükből jól kitűnő emberi építményei, amelyek évezredekkel ezelőtt itt élt emberek keze nyomán épültek. Régészeti, kultúrtörténeti, tájképi, ökológiai, botanikai, zoológiai, talajtani, néprajzi, történeti értékeiket egyre többen ismerik fel, egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk nekik. Weboldalunk bemutatja a kunhalmokat, melyek mintegy 5500-5000 évvel ezelőtt bekövetkezett az ún. neolitikus, vagyis az első mezőgazdasági forradalom során keletkeztek, mikor az ember a földművelő és állattartó életmódra tért át. Ennek egyik látványos jeleként tartjuk számon az Alföld sík területein nagy számban emelt kunhalmokat is. Ezen időszak, az eltelt hét évezred alatt egyes becslések szerint mintegy 40000 kunhalom épült az Alföldön. A kunhalom elnevezés több különböző célból épített, illetve létrejött halmot takar. Olvashatnak a kunhalmok állatvilágáról a halmokon kialakult faunáról. Kunhalmok típusairól és védelméről. Letölthető anyagokat térképekkel, és letölthető a kunhalmok növényei szoftver program, mely adatbázisában kereshetsz, egyes növényeknél fotókat találsz, melyen beazonosíthatod azokat, leírásaikat böngészheted. A szoftverben a leggyakrabban előforduló özönnövényekről, egyes kunhalmokon megtalálható ritka, esetenként védett növényekről találsz információkat.

Kunhalmok világa

Budapesti programajánló

Az oldalon Budapest ajánlott programjai mindenkinek az érdeklődési körének megfelelően rendezve találhatóak. Moziműsor az ajánlott filmekből vagy színház a leglátogatottabb előadásokból. Természetesen koncert, buli party azoknak akik ezt kedvelik, szinte itt is csak a legjava kerül ki. Valamint uszodák, gyógyfürdők közül is lehet válogatni, természetesen, mivel Budapest köztudottan fürdőváros, így ezek se maradhatnak ki.

Budapesti programok látványosságok

Színészképzés másképp!

Színészképzés alternatív, egyedi, csak nyugaton használt módszerekkel! Felkészítés a Színművészeti Egyetemre olcsóbban, mint más tanodáknál, de legalább olyan sikerrel! Induló színitanoda Borsodban, Ózdon, illetve Ózd környékéről!
A honlapon található még: Színházi hírek, tanulmányok, színdarabok, versek, kritikák, egyéni gondolatok!
A Színitanoda működése szorosan összefügg a színészképzéssel, mely fellépési lehetőséget is biztosít a szakma elsajátítása érdekében!
Próbáld ki, megéri!

Színészképzés másképp!

Képregény weblap gyűjtemény

Képregényekkel foglalkozó magyar és külföldi weboldalak gyűjteménye.

Képregények gyűjteménye

Színházi videótrailer készítése

A WEBSZÍNHÁZ szolgáltatás színházak számára készít az előadásokról szóló rövid internetes, reklámcélú videót, színházi trailert.

Rövid internetes reklámcélú videó színházak számára

Idézetek, szerelmes idézetek

Idézetek szerelem, barátság, film, hiány, és egyéb kategóriákban!

Idézetek, szerelmes idézetek

Historia Hungarica

Fő célunk: megismertetni a XXI. század emberével a honfoglalás kori magyarok életmódját, kultúrájukat, a népi szokásokat, és a Honfoglalást.

Historia Hungarica Rábaközi Hagyományőrző Egyesület

Latinovits Család kutatása

Nevemből adódóan kisgyermekkoromtól fogva nagy érdeklődéssel és tudásvággyal olvastam és tanulmányoztam családunk eredetét. A későbbiekben a gyermekkori lelkesedést felváltotta a rendszerező kutatás. Több mint 20 éve foglalkozom családom (Latinovits, -cs, -c) történetével, melynek keretében az 1700-as évekig visszamenően feltérképeztem a családfát. Kutatásaim és a családfa alapját képezte Szluha Márton: Bács-Bodrog vármegye nemes családjai című művének. Mind máig keresem a jelenleg élőket, akik támpontot tudnak adni a múlt és a jelen összekapcsolására. Szeretném, ha ennyi elvesztegetett idő után a nagyhírű Bácska nemesi család utódai találkoznának őseik földjén.

borsódi Latinovits Ödön Géza Honlapja

Műemlékek Nemzeti Gondnoksága

A Műemlékek Nemzeti Gondnokságát 1992-ben alapították azzal a céllal, hogy az állami tulajdonban lévő, kiemelkedő értékű műemlékek kulturális hasznosítója és szakmai vagyonkezelő szervezete ("gondnoka") legyen. Feladatunk kiterjed a műemlékek állagmegóvására, helyreállítására és értékelvű hasznosítására, működtetésére is. Hazánkban ez az egyetlen ilyen szakfeladatokat ellátó, műemléki-kulturális intézmény, amelynek rokon szervezetei - természetesen mélyebb tradíciókkal és kiforrottabb mechanizmusokkal - a művelt Európa minden országában évtizedek óta megtalálhatók: Angliában a National Trust és a National Heritage, Németországban a Verwaltung-rendszer, Olaszországban a L'Istituto Italiano dei Castelli, Franciaországban a Centre des Monuments Nationaux, Lengyelországban a Towarzystwo Opieki nad Zabytkami - hogy csak néhány példát említsek. A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága önálló jogi személy és önállóan gazdálkodó költségvetési intézmény, amely az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartozik.

Műemlékek Nemzeti Gondnoksága

KUPÉ On Line Andregrand

A KUPÉ On Line a hivatalosan el nem ismert alkotók műhelye. Ha alkotsz, de nem tudsz bemutatkozni csatlakozz hozzánk. A KUPÉ elfogadó, befogadó, megmutató.

KUPÉ On Line

Izababy Művei

Álomlátók kertje címmel.jelent meg az antológia 2009 júliusban az Accordia kiadó jóvoltából, melyben négy versem szerepel, második antológia a Vándortűzek címet viseli, melyben szintén négy versem szerepel és egy novella.

Izababy Művei

Budaijegyuzer.hu - Jegyértékesítés

Jegyértékesítés - Budai Jegyüzér - Jegyek színházi előadásokra, sporteseményekre, koncertekre és fesztiválokra. Látogasson el a Széna tér 7. vagy az Árpád fejedelem útja 55/a szám alatt lévő irodánkba.

Budaijegyuzer.hu - Koncertjegy, színházjegy, fesztivál jegy

Birta Gábor kontratenor

Birta Gábor kontratenor hivatalos honlapja

Birta Gábor kontratenor hivatalos honlapja

Rendezvények

A rendezvényszervezésben cégünket a fiatalos dinamizmus teszi kimagaslóvá. Céges rendezvények, protokoll rendezvények, konferenciák maximális kiszolgálása.

Rendezvényszervezés határok nélkül

Erdélyi várak, erődítmények, erődtemplom

A weboldal célja megörökíteni és népszerűsíteni egy olyan műemlékcsoportot, amely szerves részét képezi a magyarság épített örökségének. A középkori és kora újkori erdélyi várakról van szó, amelyek jellegükből adódóan mára már elveszítették eredeti rendeltetésüket. A hozzájuk tartozó birtokoktól megfosztva nem lehetett őket tovább fenntartani, és néhány szerencsés esettől eltekintve tömegesen váltak rommá. Sajnálatos módon, a templomokkal ellentétben, amelyek műemlékvédelmi felügyeletére egyházi keretek között nagyobb lehetőség nyílik, a korábbi történelmi korok világi építészete szinte teljesen elhanyagolt állapotban van. Éppen ezért rendkívül fontos az állagukban napról-napra romló várak és kastélyok megörökítése fotódokumentáció formájában is.

Erdélyi várak weboldala

Tutanhamon kincse

Egy szenzációs felfedezés körülményei és az ott előkerült páratlan kincsek.
Izgalmas, tanulságos kiállítás csodákkal!
Howard Carter régészt lenyűgözte a szemei elé táruló kincsek látványa, amikor 1922. november 26-án először bepillanthatott Tutanhamon fáraó sírjába. Az eléje táruló kamrák néhol a plafonig zsúfolva voltak felbecsülhetetlen értékű sírmellékletekkel. A "Tutanhamon - sírja és kincsei" című kiállítás ennek a csodálatos pillanatnak az átélését teszi lehetővé a látogató számára. Tutanhamon sírjának három kamráját a kincsekkel egyetemben az eredeti állapotnak megfelelően, életnagyságban rekonstruálták, hogy ezáltal a látogató valósághű benyomást nyerhessen azon ajándékok lenyűgöző gazdagságáról, amelyek a királyt voltak hivatottak szolgálni a túlvilágon tett mágikus utazása során.

3D-s látványos kiállítás

Gergely Árpád képei

Gergely Árpád festő és grafikus képei.

Gergely Árpád festő és grafikus

Street-art és Graffiti

Amorfart (Mészáros László) blogja a hazai és a nemzetközi Street-Art és egyéb művészetekeről. Amorfart sajátos formában mutatja be a magyar kortárs művészek és természetesen saját alkotásait.

Street-art Magyarországon

Tollbamondó szószínház

Várjuk amatőr költők, novellaírók verseit, egyperceseit. Küld be a írásod, megjelenítítjük itt az oldalon.

Nem én írom a verseket, a versek írnak engem

Branyiczky Rita (BraRit) irkái

Állatos versek, erotkius versek, gyilkolászós versek stb., novellák és sok minden más

Versek, novellák, gyerekszáj, idézetek

Idézetek, versek

Online idézetgyűjtemény: válogatás szerelmes versekből, idézetek és aforizmák, köszöntő szövegek.

Idézetek

Könyv, zene, film, folyóirat ajánló

Régi és új könyveket, cikkeket, verseket, filmeket, zenéket bemutató kulturális oldal. A könyvek között - csakúgy, mint a többi rovatban - kötelező darabokat, klasszikusokat, modern műveket egyaránt megtalálhatunk. Csak itt olvasható írások is megtalálhatóak az ingyenes regisztráció után.

könyv, zene, film, folyóirat, történelmi kronológia, magyar folyóirat repertórium

Fotózás

Eladó, kiadó ingatlanok fotózása.

Fotózás

Gobelin

Egyre többen vannak azok, akik érdeklődéssel fordulnak a hímzés bármely formájához, ezen belül is a gobbelinvarráshoz.

Gobelin

A Rubicon történelmi folyóirat honlapja

Történelmi ismeretterjesztő lap. Tartalmát tekintve szakmai folyóirat,
külső megjelenésében magazin. Magyar és egyetemes történelem az őskortól napjainkig, általában tematikus összeállítások keretében.

Rubicon Online Történelmi Ismeretterjesztő Magazin

Eladó festmény

Virtuális képzőművészeti galériánkban a Kárpát-medence különféle tájain élő művészek alkotásaiban gyönyörködhet és azokból vásárolhat. A galéria részben eladó festmények, szobrok, kerámiák, grafikák, kisplasztikák, tűzzománcok stb. láthatók, a múzeum részben nem eladó műtárgyak kerülnek bemutatásra.

Erdélyi festmények, szobrok, grafikák galériája és webshop-ja!

Tanyamúzeum

Megtalálható weboldalunkon Magyarország összes tanyamúzeuma. Tanyák, kiállítóhelyek bemutatása , története. Tájházak megyénkénti és helységenkénti lebontásban. Folyamatosan frissülő, kapcsolódó programajánlatokkal, friss hírekkel, cikkekkel és további látnivalókkal.
Tájkonyha receptekkel, magyar konyha története

Tanyamúzeum

Hirdetés

Linkteam
Arrow Electronics Inc.
rendszerfelügyelet, kellék,számítógép,informatika,programozás,web fejlesztés
Kulcs-Soft ügyviteli szoftverek

Kategória lista

Ablakpárkány Ablakszigetelés Ajándék Alapítvány Állás Állatok állatorvos Alumínium Apartman, Panzió Apróhirdetés Árnyékolástechnika Asztrológia Aukciós oldalak Autó Autó alkatrész Autóhifi Autókölcsönzés Autósiskolák Baba Barkács Befektetés Betegségek Bevásárlóközpont Biztonságtechnika Biztosítás Biztosítók Blog Bölcsőde Borászat Buszrendelés Bútor Búvárkodás Cég adatbázis Cégalapítás Chat Cipő Szandál Csizma Csapatépítés Csillagászat Csomagolás Cukrászatok Dekoráció Domain, tárhely Duguláselhárítás Egészség Ékszer Elektromos cigaretta Életrajz Energia tanusítvány Építőipar Erotika Esküvő Étterem Ezotéria Falusi turizmus Fehérnemű Festés mázolás tapétázás Festészet Film Fizika Fogyókúra Földmérés Fólia Fordítás Fórum Fotó Fotókidolgozás Futárszolgálat Fűtéstechnika Gasztronómia Grafikai Stúdió Gyermek Gyógynövények Hajtástechnika Hangos vers hangszer hazafias oldalak hifi audio Hírek Hitel hobby Honlapkészítés, Webdesign Horgász Horoszkóp Hőszigetelés Humor időjárás Illatszer Ingatlan Ingyenes Internet Irodák Irodatechnika Játékok Karácsony Kávézók Kémény Képeslap Kereskedelem Kertépítés Klíma Költöztetés Könyv Könyvelés környezetvédelem Közlekedés, Fuvarozás Közösségi oldalak Kresz Kultúra Kutya Lakberendezés LED világítás Lépcső Link katalógusok Marketing Masszázs Medence Média Megújuló energia Menetrendek Mezőgazdaság Misztikum Mobiltelefon Motor Mozgalmak Műköröm Munkavédelem Napenergia Nőknek Nonprofit Nyelviskola Nyílászárók Nyomda oktatás, tanfolyam Öltözködés és ruházkodás Óra Pályázatfigyelő Pályázatírás Papír írószer Pénzkeresés Pénztárgép Pizza Póker Politika Rajongói oldalak Receptek Reklám Rendezvénytechnika Repüléstörténelem Repülőtéri transzfer SEO Sofőrszolgálat Sport Sportfogadás Stúdió, próbaterem Szakmák szakemberek Szálláskeresők Szállítmányozás Szálloda, Hotel Számítástechnika Számítástechnikai nagykereskedés Szaniterek Szépség Szerelem és szeretet Szerszám Szervezet Szoftver Szolgáltatás Szórakozás Szórakoztató elektronika Szótár Takarítóeszközök Targonca Társastánc,versenytánc Társkereső oldalak Taxi Térkép, útvonaltervező Tetoválás Testékszerek Toplisták Tőzsde Tudakozó Tűzijáték Ügyvédi iroda Utazás Vállalkozásfejlesztés Vallás Vas és fém Vendéglátóipar Vízitúra Webáruház Webkamerák Wellness Zárak, zárszerelés Zene

Hirdetések

Google hirdetések

Linkteam.hu | Hirdetés | Banner letöltés | szabályzat | impresszum | Média ajánlat | Kérdések és válaszok | köszönet | Statisztika | Parfüm rendelés a bolti ár alatt 30-50%-kal a Parfüm Centertől.

© rportal 2009