A legkedvezőbb jegyet keresed?

Pakisztán Shalimar kertek

Ünnep Pakisztán Shalimar kertek


Pakisztán Shalimar kertjei az ország egyik leglátványosabb látnivalója, amelyhez mindenképpen érdemes ellátogatni egy utazás során. A kertek a Moghul Birodalom idején épültek, és a Világörökség részei. Éppen ezért, amellett, hogy pihenőhelyként funkcionálnak, kultúrtörténeti értékkel is rendelkeznek.

A Shalimar kertek a pakisztáni Lahore városában találhatók, és a város egyik legnagyobb és legelőkelőbb turisztikai látnivalója. Az elsőink, akik a kerteket meglátják, valószínűleg az elképesztő környezet szépségét vagy a történelem érdekességét találják lenyűgözőnek. A kertekben egy egész egység egy tapasztalt turista számára, mely megmutatja, milyen a pakisztáni kulturális örökség.

A kerteket az angol uralkodás idején restaurálták, amikor is a Shalimar Gardensben egy szökőkútrendszer épült ki a kertek megőrzése érdekében. A kerteknek három szintje van, és körülbelül 80 hektárt foglalnak el. A kertekben gazdag növényvilág található. Az örökzöld, gyorsan növő fák árnyékukkal megóvják a látogatókat a trópusi napsugárzástól.

A kertekben több kisebb kert is található. A különféle kertekben különböző dísznövények tekinthetők meg, és számos szökőkút, vízesés és egyéb vízszimbólum helyezkedik el. Az évszaktól függően az évszakhoz kapcsolódó különféle virágok díszítik a kerteket.

A kertekben való séták során figyelmesen tapasztaljuk meg a környezetet, felfedezzük a különféle rejtett szögeket és megemlítjük azokat, amiket a turisták és az utazók nem szoktak észrevenni. Az egyes kertekben csendes helyeket találunk, ahol pihenhetünk, és amelyek ideálisak egy kis olvasásra vagy meditációra. A kertekbe belépve eltűnnek a nagyváros zajai, és egy kis időre átélhetjük a természet közelségének élményét.

Összességében a Pakisztán Shalimar kertjei egy remek nyári turisztikai célpont. A kertek békéjében számos kikapcsolódási lehetőség és élmény várja az utazókat. A kertek által nyújtott élmények garantáltan felejthetetlenek és bármilyen korú utazó számára hihetetlen értéket jelentenek. A kertek belépője az észak-nyugati bejáratnál található, és a belépő ára már-már egy aprópénznél alacsonyabb. Érdemes felkeresni.


Szállás Pakisztán Shalimar kertek


A Shalimar kertek Pakisztán egyik legismertebb és legnépszerűbb turisztikai helyszíne. Ez a lenyűgöző kertkomplexum, amely csodálatosan fekszik a Lahor városához tartozó Keleti-Pakisztánban, történelmi és kulturális jelentőséggel bír.

A Shalimar kertek a Mughal birodalom idején épültek, és a 17. században alapította Shah Jahan, a Taj Mahal megalkotója. A kerteket eredetileg magánkertként építették az uralkodó számára és családjára, de később nyitva állt a nyilvánosság számára is.

A kertek együttese hatalmas területen helyezkedik el, és három fő szekcióból áll: Diwan-e-Khas, Diwan-e-Aam és Hayat Baksh Bagh. Ezek a részek a kertek különböző részeivel és csodálatos vízi utakkal vannak összekötve.

A Diwan-e-Khas, vagy a Privát Audiencia Tere, a kertek központi része és az egyik leglátványosabb szakasz. Egy hatalmas pavilonnal rendelkezik, amely gyönyörű freskókkal van díszítve, és ebből lehetőség nyílik csodálatos kilátásra a kertekre és a környező terepre.

A Diwan-e-Aam vagy Nyilvános Audiencia Tere egy másik impozáns rész, ahol a király találkozhatott az emberekkel és a nyilvánossággal. Ez a szakasz is rendelkezik egyedülálló építészeti elemeivel, és kiváló kilátást nyújt a kertekre.

A Hayat Baksh Bagh, vagy az Életforrás Kertje a kertek legnagyobb területe, és itt található a fő vízi utak rendszere. Ezek a vízi utak csodálatosan kialakították a kerteket, és a látogatóknak lehetőségük van egy romantikus hajóútra is.

A Shalimar kertek híresek gyönyörű növényzeteikről, különösen a gyöngyvirágokról és a tömjénfákról. A kertekben számos virágzó fa és bokor található, amelyek lenyűgözik a látogatókat. A kertek gondosan karbantartották a helyi hatóságok, hogy megőrizzék eredeti szépségüket.

A Shalimar kertek nemcsak természeti csodái miatt népszerűek, hanem a kulturális jelentőségük miatt is. A kertek fontos szerepet játszanak a pakisztáni történelemben és kultúrában, és számos eseményt és ünnepet is rendeznek itt.

A kertek látogatása ideális lehetőséget kínál a turistáknak és a helyi lakosoknak egyaránt, hogy élvezzék a természet csodáit és megtapasztalják a történelmi és kulturális örökséget. A látogatóknak lehetőségük van piknikezni, sétálni vagy csak elmerülni a kertek békés atmoszférájában.

Shalimar kertek valóban elbűvölő látványosság Pakisztánban, és egy igazán különleges élményt nyújtanak azok számára, akik szeretnék felfedezni az ország természeti és kulturális csodáit.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Pakisztán Shalimar kertek


1. Miért híres Pakisztánban a Shalimar kertek?

A Shalimar kertek Pakisztán egyik legismertebb és legkedveltebb turisztikai látványossága. Ezek a kertek a Mughal-éra egyik legfontosabb örökségeként ismertek, és a világörökség részét képezik. Tulajdonképpen a Mughal császárok részére készült nyári rezidenciaként szolgáltak, és a területen lenyűgöző kerteket és épületeket találhatunk.

2. Hol találhatók a Shalimar kertek Pakisztánban?

A Shalimar kertek Lahor városában találhatók, amely Pakisztán legnagyobb városa. Konkrétan a kertek a várostól keletre, a Margalla Hills lábánál helyezkednek el.

3. Milyen épületek találhatók a Shalimar kertek területén?

A Shalimar kertek területén több épület is található, amelyek különleges művészettel és építészettel rendelkeznek. Ezek közé tartozik például a Shahi Hammam - a Mughal császárok fürdőházának egyik példánya -, valamint a Sawan Bhadun pavilon, amely már a kerteket előtt is megkapó látványt nyújt.

4. Milyen növények és virágok találhatók a Shalimar kertekben?

A Shalimar kertekben különféle növények és virágok lenyűgöző választékát lehet megtalálni. Ezek közé tartoznak a rózsák, jázminkok, törökvirágok és számos egyéb dísznövény.

5. Mennyi időt kell szánni egy teljes kertlátogatásra?

Egy átlagos kertlátogatásra általában egy-két órát szokás szánni. Természetesen ez függhet attól is, hogy mennyire érdekelnek a részletes információk az épületekről és a kertek történelméről, valamint attól is, hogy mennyi időt akarsz eltölteni a park kellemes sétálásával.

6. Milyen időben látogassam meg a Shalimar kerteket?

A legjobb idő a Shalimar kertek látogatására a tavasz és az ősz, amikor az időjárás kellemesebb és a növényzet virágzik. Azonban a kertek egész évben nyitva vannak és bármikor látogathatók.

7. Mennyibe kerül a belépő a Shalimar kertekbe?

A belépő a Shalimar kertekbe általában olcsó, és a helyi és külföldi látogatók között eltérő lehet. A pontos árinformációt a látogatás előtt érdemes megtudni.

8. Lehet-e fotózni a Shalimar kertek területén?

Igen, a Shalimar kertek területén fotózni lehet. Azonban fontos, hogy tiszteletben tartsuk a helyi szabályokat és tartózkodjunk a kulturális és vallási helyek megfelelő tiszteletben tartásától.


Repülőjegy Pakisztán Shalimar kertek


A Pakisztán Shalimar kertekre repülőjegy általában sok utazónak, akik szeretnék felfedezni az ország gyönyörű kulturális és történelmi helyszíneit, egyik legfontosabb befektetése. A Shalimar kertek Peshawar, Pakisztán északnyugati tartományában találhatóak, és a Mughal Birodalom idején épültek. Ezek a gyönyörű kertek az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek, és régészeti, történelmi és kulturális értékkel rendelkeznek.

Miután a látogatók megvásárolták repülőjegyeiket a legközelebbi repülőtérre, általában Islamabad International Airport vagy Lahore Allama Iqbal repülőtér, utazásukat folytathatják a kertek eléréséhez. Egy nagyszerű lehetőség az északnyugati tartományi főváros, Peshawar repülőtérén való landolás, ahol a turisták több óra autóút után elérhetik a Shalimar kerteket.

A Shalimar kertek látogatása során a turisták élvezhetik az Aquat ja a Bagh-e-Faiz Bhairdét, amelyek az örökzöld fák, a festői tavak és a gyönyörű virágok alkotta szemet gyönyörködtető látványosságokat kínálják. A Mughal kori építészet bámulatos példája érezhető a kertek nagy bejárati kapuja mögött, amelyek finoman kidolgozott, díszített részleteinek csodálata elvarázsolja a látogatókat.

Repülőjegyek vásárlásával az utazók nem csak a Shalimar kertekre, hanem Pakisztán számos más gyönyörű helyszínére is eljuthatnak. Az ország gazdag történelemmel és kultúrával büszkélkedhet, és számos vidéki városa, például Lahore, Karacs, Islamabad és Rawalpindi, izgalmas turisztikai célpontokat kínálnak. A Badshahi mecset, a Lahore erődje, az Faisal mecset és az Azadi Tower csak néhány a sok kívánatos látnivaló közül, amelyeket Pakisztánban meglátogathatnak a repülőjegyet vásárló utazók.

Az utazás Pakisztánba repülőjegyek megvásárlásával kényelmes és gyors módja annak, hogy felfedezze az ország gazdag kulturális és történelmi örökségét. A Shalimar kertek szépségének és a kertek közeli más látnivalóknak a felfedezése megfizethető lehetőség azok számára, akik szeretnék megismerni Pakisztán lenyűgöző helyszíneit.


Időjárás Pakisztán Shalimar kertek


A Shalimar kertek Pachátában találhatók, Pakisztán legnagyobb városában. Ez a híres turisztikai látványosság a város szívében fekszik, és gyönyörű környezetével mindenki számára lenyűgöző élményt nyújt.

Az időjárás ehhez a területhez hasonlóan Shalimar kertekben is változó. Az éghajlat a kontinentális meleg, száraz és forró nyári hónapokból, valamint enyhe téli hónapokból áll.

Nyáron, április és július között a hőmérséklet Pakisztánban és különösen Shalimar kertekben nagyon magas lehet, akár 40 Celsius-fok is lehet. Ebben az időszakban az időjárás rendkívül meleg és száraz, amelyet a forró szél, a list rank óriási homokvihara, amit a kertek látogatói tapasztalhatnak. Ilyen időben érdemes könnyed, laza ruhákat viselni, és mindig tölts vízzel, valamint napvédő krémmel.

Az ősz az időjárás szempontjából enyhébb időt hoz a régióba. Szeptembertől novemberig a hőmérséklet mérséklődik, és a csapadék is nő. Ezt az időszakot a hűvös éjszakákkal és mérsékelt nappali hőmérsékletekkel jellemezhetjük. Az ideális alkalom a Shalimar kertek felfedezésére, amikor az időjárás kellemes, és a természet gyönyörű őszi színeket kölcsönöz a kerteknek.

A téli hónapok, december és február között, hűvösebb időre számíthatunk. Az éjszakai hőmérséklet elérheti a 5 Celsius-fokot, míg a nappali hőmérséklet 15-20 Celsius-fok között alakulhat. Ilyenkor érdemes melegebb ruházatot vinni, amikor felfedezzük a kerteket. Az időjárás ebben az időszakban viszonylag száraz, de bizonyos napokon előfordulhatnak záporok és hóesések.

Tavasszal, márciustól májusig, az időjárás ismét melegedni kezd. A hőmérséklet körülbelül 25-30 Celsius-fok lehet, ami kellemes időt biztosít a kertek felfedezéséhez. Ebben az időszakban az időjárás változékony lehet, de általában száraz.

A Shalimar kertek látogatása bármely évszakban felejthetetlen élményt nyújt, de a különböző időjárási feltételekhez való alkalmazkodás fontos. Tehát, ha ellátogatsz ide, mindig készülj fel a megfelelő ruházattal és védőeszközökkel, hogy a legjobban kihasználd az időt a gyönyörű kertekben.


Největší online katalog letenek

Tízezrek elégedett ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülések kiváló árakon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása