A legkedvezőbb jegyet keresed?

Suriname Galibi Természetvédelmi Terület

Szállás Suriname Galibi Természetvédelmi Terület


Suriname egy kis ország Dél-Amerikában, amely hatalmas természeti kincseket rejt. Az ott található Galibi Természetvédelmi Terület különleges és lenyűgöző hely, amely megtölti az embert a természeti szépséggel és a kulturális sokszínűséggel.

Galibi a Suriname fővárosától, Paramaribótól kevesebb, mint 200 km-re északra található. Ez egy kis település, amely otthont ad a Galibi Természetvédelmi Területnek és a Galibi indiai falunak, amely az Arawak törzs otthona.

Az egyik legfontosabb vonzereje ennek a területnek az a lehetőség, hogy megfigyelhetjük a tengeri teknősök fészkelését. Az indiai falu közelében, a Galibi tengerpartján a bőrhájas teknősök és a zöld tengeri teknősök évente visszatérnek, hogy itt rakjanak le tojásaikat. Ez a fészkelő időszak általában február és július között zajlik.

A teknősök megfigyelése rendkívüli élményt nyújt a látogatóknak. A természetvédelmi őrök különleges programokat kínálnak, amelyek során éjszaka kis csoportokkal a parton sétálhatunk és megfigyelhetjük, ahogy a teknősök óvatosan ássák meg a homokot és elhelyezik tojásaikat. Ez egy rendkívül lenyűgöző látvány, amelyet mindenki érdemes megtapasztalni.

A szállási lehetőségek a Galibi Természetvédelmi Területen egyszerűek, de kényelmesek. Van néhány egyszerű vendégház és kempinghely, ahol a látogatók elszállásolhatják magukat. Ezek a szálláshelyek közvetlenül a parton helyezkednek el, így fantasztikus kilátást nyújtanak a tengerre.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Galibinak nem csak a teknősök figyelése a főbb vonzereje. A területen számos más tevékenység is elérhető. Például hajókiránduláson vehetünk részt, ahol felfedezhetjük a folyót, és megismerhetjük a környező dzsungel csodáit. Ezenkívül a látogatók megismerhetik a Galibi falu kulturális örökségét is, beleértve a hagyományos táncokat és ételeket.

Összességében a Galibi Természetvédelmi Terület lenyűgöző hely Surinamban. Itt különböző tevékenységeket élvezhetünk, beleértve a teknősök megfigyelését, a hajókirándulást és a helyi kultúra felfedezését. A szállás lehetőségei egyszerűek, de kényelmesek, és fantasztikus kilátást nyújtanak a tengerre. Ha Surinamban jársz, mindenképpen ne hagyd ki ezt a csodálatos természeti területet!


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Suriname Galibi Természetvédelmi Terület


1. Mikor alakult Suriname Galibi Természetvédelmi Terület?
Suriname Galibi Természetvédelmi Terület 1969-ben alakult.

2. Hol található a Suriname Galibi Természetvédelmi Terület?
A természetvédelmi terület Suriname északi partján található, a Frans-Guyanai határ közelében.

3. Milyen állatok élnek a területen?
A terület főleg a tengeri teknősökről híres. Itt költik tojásaikat a bőrszájú teknősök (Dermochelys coriacea), de megtalálható itt az olajos teknős (Lepidochelys olivacea) és a zöld teknős (Chelonia mydas) is.

4. Van-e lehetőség teknősbúvárkodásra a területen?
Igen, látogatók részt vehetnek teknősbúvárkodáson a Suriname Galibi Természetvédelmi Területen. Profi vezetők segítenek a snorkel vagy merülés során, hogy megfigyelhessék a teknősök költését.

5. Mikor történik a teknősjárás a területen?
A teknősjárás általában az év egy bizonyos időszakában, április és július között történik. Ez a teknősök fészkelési időszaka, amikor a nőstények a homokba rakják tojásaikat.

6. Milyen egyéb tevékenységek érhetők el a területen?
A látogatók élvezhetik a homokos strandokat, a kirándulásokat a környékbeli mangroveerdőkben, madárlesést és horgászatot is végezhetnek.

7. Járható-e a terület önállóan, vagy vezetéssel kell látogatni?
A területen csak vezetéssel lehet részt venni. Profi vezetők segítik a látogatókat a terület felfedezésében és a teknősbúvárkodás során.

8. Mik a látogatással kapcsolatos fontos tudnivalók?
Látogatás előtt fontos információ, hogy a területen szigorúan tilos a teknősök, a fészkek vagy a tojások zavarása. A területen kempingezés és tábortűz is tilos. Kérjük, tartsuk tiszteletben a természetvédelmi szabályokat.

9. Mennyibe kerül a látogatás a Suriname Galibi Természetvédelmi Területen?
Látogatási díjak változóak lehetnek, érdemes tájékozódni az aktuális díjakról és az előzetes foglalásról a terület hivatalos honlapján vagy közvetlenül a látogatóközpontban.

10. Milyen időjárási körülmények várhatók a területen?
A területen trópusi éghajlat uralkodik, magas páratartalommal és magas hőmérséklettel. Itt a legjobb időjárás az év folyamán április és július között van, amikor a teknősjárás és a látogatás ideje van.


Repülőjegy Suriname Galibi Természetvédelmi Terület


Suriname Galibi Természetvédelmi Terület a nyugati régió egyik legismertebb és legkedveltebb vadon élő területe. Az itt található tengerparti részeken meg lehet figyelni a teknősök tojásrakását, és lehetőség van a különböző madárfajok és más állatok megismerésére is. Ha szeretne a lehető legtöbbet kihozni ebből az élményből, érdemes repülőjegyet vásárolni Suriname-ba.

A Galibi Természetvédelmi Területet Suriname partvidékének északi részén találjuk, French Guiana határával szemben. Ez a terület egyedi élményeket kínál azok számára, akik a természet és az állatok iránt érdeklődnek. A repülőjegy Suriname-ba megkönnyíti a felfedező út megtervezését és biztosítja a kényelmes utazást.

A nyári idény ideális a Galibi Természetvédelmi Terület meglátogatására, amikor is a teknősök a parton elhelyezik a tojásaikat. Ez az élmény egyedülálló lehetőséget kínál a természet közelében való megfigyelésre. Egy repülőjegy Suriname-ba biztosítja, hogy időben megérkezhessen az érdeklődő, és megkapja a lehetőséget a teknős tojásaik megfigyelésére.

A természetvédelmi területben további látványosságokat is talál, többek között a különleges és ritka madárfajok, a vörösmakkal táplálkozó surinami kózhal vagy a területen lakó macska. A repülőjegy Suriname-ba megkönnyíti a terület megismerését és az ott élő állatok bemutatását. A területen való kalandozás céljából azonban érdemes felkészülni a környezetbarát túra-cipők alkalmazásával és az utazási ruházat javaslatával.

Figyelmeztetni kell azonban a látogatókat, hogy a Galibi Természetvédelmi Terület határain belül nem lehet dzsungel túrákra vagy más aktív szabadtéri kalandokra vállalkozni. A helyi szervek szigorúan betartatják a környezetvédelmi törvényeket, és a természetvédelmi területet közvetlenül határoló települések csak látogatási lehetőséget biztosítanak.

Összességében a Galibi Természetvédelmi Terület Suriname-ban egyedülálló lehetőséget kínál a vadon élő állatvilág közelében történő életre szóló élményekre. A repülőjegy Suriname-ba lehetővé teszi a legkedvezőbb időpont kiválasztását és a terület könnyű megközelítését. Érdemes készülni az útdíjakat, az utazási feltételeket és a környezethez alkalmazkodó kényelmi felszerelést saját komfortérzetünk biztosítása érdekében.


Időjárás Suriname Galibi Természetvédelmi Terület


Suriname Galibi Természetvédelmi Terület a Dél-Amerikai ország, Suriname északkeleti részén található. Ez a terület különleges környezeti jelentőséggel bír, híres a magas biodiverzitásáról és a tengeri teknős fészkelőhelyeiről. Az időjárás ebben a területen meglehetősen trópusi, és három alapvető évszakot különböztetünk meg: a száraz szezont, a viharos szezont és a párás szezont.

A száraz szezon a Galibi Területen november és április között zajlik. Ez az időszak a legalkalmasabb kikapcsolódásra és látogatásra, mivel az időjárás viszonylag stabil és száraz. A hőmérséklet ebben az időszakban általában 25-30 Celsius fok között van, és az esőzés minimális. Ez a szezon ideális a strandoláshoz, a hajókázáshoz és a teknősfigyeléshez.

A viharos szezon a Galibi területén május és július között zajlik. Ez az időszak jellemzően esős és szélviharos, mivel Suriname ebben az időszakban az Atánti-óceánból érkező trópusi viharok útvonalán található. A hőmérséklet változó lehet, általában 25-28 Celsius fok között mozog. Ez a szezon kihívásokat jelenthet a látogatóknak, mivel a tengervíz viharos lehet és a kikötők zárva lehetnek. Azonban sokan éppen a viharos szezonban látogatják a területet, mivel ez az időszak a teknős termékenységi időszaka, és lehetőséget ad arra, hogy megfigyeljék ezeket a különleges állatokat.

A párás szezon a Galibi területén augusztustól októberig tart. Ez az időszak a legforróbb és legpárásabb az évben, és jellemzően nagy mennyiségű esőt hoz magával. A hőmérséklet 28-32 Celsius fokig emelkedhet, és a páratartalom is magas lehet. Ezek az időjárási feltételek nagyon kihívást jelenthetnek a látogatóknak, de azok, akik kedvelik a meleg és párás időt, élvezhetik a Galibi természeti szépségeit.

Az időjárás a Suriname Galibi Természetvédelmi Területen sok változást hozhat magával, de akár a száraz szezonban, a viharos szezonban vagy a párás szezonban is meglátogatható. Figyelembe véve az időjárás különlegességét és sokszínűségét, bármelyik időszakban megtalálhatók a látogatóknak való tevékenységek és élmények. Legyen az teknősfigyelés, strandolás vagy a trópusi esőerdők felfedezése, a Galibi Természetvédelmi Terület mindenképpen lenyűgöző élményeket kínál az utazóknak.


Ünnep Suriname Galibi Természetvédelmi Terület


Suriname Galibi Természetvédelmi Terület a dél-amerikai Suriname legizgalmasabb és leglenyűgözőbb természeti szépségei közé tartozik. Ez a terület nemcsak rengeteg különleges növény- és állatfajt kínál, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy a látogatók betekintést nyerhessenek az amerikai őslakos Galibi maja kultúrájába. Ezért a Suriname Galibi Természetvédelmi Terület kiváló célpont a nyaraláshoz.

A természetvédelmi terület Surinamei partjainál található, ahol a Galibi és a Marowijne folyó találkozik. Ez a találkozás egészen páratlan természeti jelenségeket hoz létre, például a tengeri teknősök fészkelését. A területen található homokos partok ideálisak a teknősök számára, hogy megfészkeljék tojásaikat. A látogatóknak lehetőségük van részt venni kiemelkedő élményben, amint élőben láthatják ezeket a különleges és veszélyeztetett fajokat.

A teknősök meglátogatása azonban csak az egyik vonzerője a Suriname Galibi Természetvédelmi Területnek. A terület kiterjedt és változatos növény- és állatvilágot kínál, amely ideális a természet szerelmeseinek. A parti területek vastag esőerdőkkel borítottak, amelyekben számos különleges és helyi faj él, például orchideák, süntigrisek és papagájok. A Madre de Dios-hegység is elérhető a terület közelében, amelyben a látogatók lélegzetelállító kilátásban részesülhetnek.

A Suriname Galibi Természetvédelmi Terület azonban nemcsak a természeti szépségek miatt lenyűgöző. Ez egy olyan hely, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a Galibi maja közösségének kulturális életébe és hagyományaiba. A Galibi településen a látogatók közelebbről megismerhetik a helyi művészetet, kézművességet és táncot. Részt vehetnek tradicionális ünnepeken és bemutatókon, amelyeknek célja a kultúra és az örökség megőrzése és előmozdítása.

A Suriname Galibi Természetvédelmi Terület tehát egy olyan hely, amely ötvözi a lenyűgöző természeti szépségeket a gazdag kulturális örökséggel. Ez egy valódi nyaralási élmény, amely lehetőséget kínál a látogatóknak arra, hogy felfedezzék a természet ritkaságait és csodálják a helyi közösség hagyományait. Ha valaki érdeklődik a természet és a kultúra iránt, a Suriname Galibi Természetvédelmi Terület tökéletes úticél lehet.


Největší online katalog letenek

Tízezrek elégedett ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülések kiváló árakon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása